Follow us

Γαύρος μαρινέ με μέλι, λεμόνι και ελαιόλαδο, με γρανίτα ντομάτας

Παίρνουμε το μέλι από το ψωμί και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Παίζουμε μαζί του με γαστριμαργικούς , τρόπους που δεν βάζει το μυαλό. Ένα εορταστικό μενού τη γλύκα του να χεις.

Γαύρος μαρινέ με μέλι, λεμόνι και ελαιόλαδο, με γρανίτα ντομάτας

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

24 γαύροι

Μαρινάδα

2 λεμόνια

2 σκόρδα

2 κ.σ. μέλι

6 φύλλα κόλιανδρο φρέσκο

Λίγα φύλλα μαϊντανού

10 cl ελαιόλαδο

1 κ.γλ. αλάτι χονδρό

Πιπέρι φρέσκο

Γρανίτα ντομάτας

75 cl χυμός ντομάτας

1 κ.σ. χυμός λεμόνι

1 κ.γλ. ζάχαρη

1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε και μαρινάρουμε το γαύρο μέσα στη μαρινάδα για 24 ώρες.



Γρανίτα ντομάτας
Χτυπάμε το χυμό ντομάτας με τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, και την τελευταία στιγμή ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Τοποθετούμε στον καταψύκτη για 12 ώρες.

Πριν σερβίρουμε, τη σπάζουμε με ένα πιρούνι, για να έχει την όψη γρανίτας.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.