Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
24 γαύροι
Μαρινάδα
2 λεμόνια
2 σκόρδα
2 κ.σ. μέλι
6 φύλλα κόλιανδρο φρέσκο
Λίγα φύλλα μαϊντανού
10 cl ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι χονδρό
Πιπέρι φρέσκο
Γρανίτα ντομάτας
75 cl χυμός ντομάτας
1 κ.σ. χυμός λεμόνι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και μαρινάρουμε το γαύρο μέσα στη μαρινάδα για 24 ώρες.
Γρανίτα ντομάτας
Χτυπάμε το χυμό ντομάτας με τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, και την τελευταία στιγμή ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Τοποθετούμε στον καταψύκτη για 12 ώρες.
Πριν σερβίρουμε, τη σπάζουμε με ένα πιρούνι, για να έχει την όψη γρανίτας.